Turridning och 30-års kalas!

Hej igen! I måndags var det dags för ridning (Eva hade valt denna aktivitet). Johan hade ridit en gång tidigare, detta skedde på Pricken när han var 9 år. Han visade sig dock vara en riktigt talang och klarade 6 timmar i sadeln utan problem. Idag fyller Johan 30 år och dagen till ära fick han välja aktivitet. Dagens mission bestod av att fånga en Kingfish vilket är en fisk som är ganska mycket större än havsöringarna i Östersjön. Detta kan göras från land varför vi begav oss ut mot Whangarei Heads där det tydligen brukar hänga en del Kingfish. Vädret var sämsta tänkbara, spöregn och kastvindar uppemot 20 m/s. Johan spanade in ett i sina ögon sjukt bra fiskeställe. Enda problemet var att man typ var tvungen att simma dit... Men vad gör man inte när Johan fyller 30. Omedelbart efter det att vi roddat i ordning prylarna fick vi syn på en gigantisk kingfish precis nedanför oss. Johan gick i spinn och 30-års dagen var räddad! Tyvärr nappade det inte. Största behållningen var när en megastor rocka som vi snabbt döpte till Ray gled upp precis bredvid oss och vi båda blev livrädda. Vi ber om ursäkt för eventuella stavfel. Eftersom Johan fyller år har detta blogginlägg föregåtts av rikliga mängder champagne. Kramar från Johan och Eves.

Hästtur på stranden
Johan på Kingfish jakt i ösregn
Födelsedagsbuffé med skumpa

Kommentarer
Postat av: Ullet :)

Nu är vi lika gamla ;) GRATTIS på 30-års dagen/natten!

Kramar // u :)

2007-01-09 @ 12:18:59
Postat av: Peter Loman

Hej din gamle globetrotter och grattis på 30-årsdagen!!! (Den var väl igår för din del, men jag har fortfarande nöjet att befinna mig i den 9:e januari!)
Det är bara så otroligt vackert på Nya Zeeland, och inte blir det sämre av att ni är där också! Till och med fiskarna ser bra ut.
Själva har vi varit på en blygsam Sverigetur till Småland och Gotland. Så himla mysigt att "va hemme", men vi saknade snön... Hälsade på i tornet och fick nöjet att prata med Bertil i två timmar. Gick en sväng på Stafva, såg åtta fasaner.
I Oskarshamn gick tiden mest med familjeaktiviteter, men vi hann ut i storskogen med Nyima. Hon hittade fyra tjädrar och dessutom såg vi en tupp som lyfte från en hög tall. Verkar lovande för framtiden. (Ingen av fåglarna var inom håll. Svårt med skogsfågel. Vi får ta ut i skogen tillsammans, så ska vi nog få tag i stortuppen.)
Jag åker upp till Oskarshamn och Gotland i slutet av januari igen. Ska försöka få tag i sista kalven, och så ska jag träna Nyima lite mer på fältfågel på Stafva.

Det blev mycket jaktsnack! Blir lätt det när man har en unghund som man gärna vill ut med i markerna.

Hoppas att ni mår bra nu! Ser ut som det på bilderna. Ha en fantastisk fortsättning på resan!!! Hoppas att det inte dröjer alltför länge tills vi ses nästa gång.
Ni kan väl lägga in en långhelg på Bornholm i slutet av augusti i planeringen? Vi tänker nämligen hålla en sommarfest då! Bara för att vi vill! (Inget bröllop den här gången. Vi är ju redan gifta!) Vi återkommer med datum i inbjudan.

Take care, kærlig hilsen, Peter

2007-01-09 @ 15:41:00
Postat av: Peter Loman

PS: Riktigt bra blogg, spännande att läsa om er resa, kul att se bilder!

Peter

2007-01-09 @ 15:44:35
Postat av: Anna

Hej Älsklingar. Och grattis Johan! The big three o. Nu är du inne i åldersgruppen som med rätta FÅR hänga på G:a Masters (Visby).
Verkar som ni har det helt fantastiskt, förutom magbesvär dårå. Jag har det också helt fab' i Stockholm med Spy-bar-shanghajad mobil, Kvarnen-ångest och flyktiga bekantskaper...

Ta hand om er! Syns snart. Kram /Anna
PS Gillar eran idé om att skriva i tredje person,man måste liksom lista ut vem inläggsförfattaren är (även om jag vet sen tidigare att Eva är en hård redigerare/ ansvarig utgivare / gär rätt gör om-domare vad det gäller bloggen) DS

2007-01-12 @ 19:27:15
Postat av: Eva och Johan

Anna. Skönt att höra att du håller stilen. Vi ser framemot releasen av den roman som du förhoppningsvis skriver nu baserad på dina upplevelser som ständigt socialiserande journalist. Det är dags för en ny Jack (haha), vi tror att du är kapabel att skriva den nya "generationsromanen". Kram

2007-01-16 @ 04:04:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback