This is not the end, it is only the beginning.

Att färdas från 25 graders värme i ett myllrande Hong Kong till minus 15 i ett snötäckt, vinterglest Visby är inte helt upplyftande. Att byta bubblande champagne och spetsade Mojitos mot lunchrestaurangens äppeljuice känns långt ifrån party.
Alla resor måste dock ha ett slut och så även denna,annars övergår resebloggen till att vara endast blogg och det känns lite väl mainstream...
Medan Johan snällt accepterade vardagens slentrian åkte Eva istället till Åre för att kolla VM, åka lite skidor och givetvis fira sin 25 års dag.
Annars ryktas det om en ny spännande resa till en ny spännande världsdel, tills dess tack för visat intresse.

"Hasta luego"

J & E

Sailrace i HK

 Igår stod kappsegling på programmet. Vår favorit Pe Tah ordnade så att vi fick följa med på den båt som han kappseglar med i Hong Kong. Johan blev utsedd till grinder medan Evas jobb blev att krypa fram och tillbaka över båten och hänga ut över relingen i syfte att maximera farten samt att hjälpa till att packa ner spinnackern. Besättningen bestod av 7 personer. Vi seglade två race. I det första blev vi andra båt i mål men vi ryckte upp hos och efter det att taktikern Peter fick till en perfekt start i andra racet så hade de övriga båtarna inte en chans och vi vann. Båtens Nya Zeeländske ägare Chris verkade nöjd med dagen och bjöd hela besättningen på drinkar och snacks i baren på Royal Hong Kong Yacht Club. Det resulterade i att det var tre väldigt glada gastar som några timmar senare tog en taxi hem till Kennedy Town. Allt som allt så var det en fantastiskt bra dag. Faktiskt en av de bästa på hela semestern.

Paus mellan racen
Lite bira efter att vi krossat motståndarna
Johan och Eves nöjda med sin insats
Bröderna Backe efter att ha firat lite extra på Royal Yacht Club

Big city life

Det blev snabb omställning från kvartetten på båten till vimlet i HK. En sjukt fulblandad Margarita sänkte oss första kvällen efter en strålande middag på Indian curry club.
Dag två startades tidigt med brakfrukost på Flying pan därefter begav vi oss mot Mong Kok för att spana in Ladies market. Marknaden hade dock inte öppnat men istället hittade vi nån form av outdoor butik där vi handlade upp oss på klättergrejer till vrakpris.
Efter Dimsum lunch i Happy Valley tog vi båt ut till Lamma Island för en avslappnad promenad och lite skaldjur. Skönt att komma bort från storstan efter vår intesiva shopping,
Då vi ska upp tidigt imorgon blev det en lugn kväll med tidig sänggång.

Johan & Eva

Powerbreakfast på "Flyingpan"
Hong Kong häng
Promenad på Lamma Island
Eves finpromenerar på Lamma
Utsikt över det lilla restaurangtorget
Central från färjan
Så funkar det