Sista dagen i Kiwiland

Hej hallå. Nu ligger vi tryggt förtöjda i Bayswater Marina i Auckland. Vi har spenderat kvällen på en skön italiensk restaurang där de bl.a hade väldigt bra rosévin. Om det blåste styv kuling igår så var det som kompensation stiltje idag, vilket resulterade i en lite väl dryg segling in mot storstaden. I övrigt är Auckland inte speciellt coolt även om de gör sitt bästa för att vara en rykande het metropol med skytower och allt. Imorgon styr vi kosan mot Hong Kong där vi ska terrorisera Johans bror Peter i ytterligare en vecka samtidigt som vi hoppas på många sköna shoppingfynd. Skål och godnatt!

Auckland från båten på väg in i Bayswater marinaPippiviner!Morsan fattar inte det här med sommarvärmeEva gör ett sk "svanhopp" från badbrygganEves styr skutan over dom sju havenJohan vid rodret

Ett sant sjorovarliv!

Da narmar sig vart Nya Zeeland besok sitt slut. Vi har de senaste dagarna kryssat omkring bland oarna utanfor Auckland. En klar favorit dar ar Tiri tiri Matangi Island. Dar bjuds pa ett fint fagelliv och skon snorkling och bad. Vi lyxade med en riktig festmaltid pa kokta musslor och stekt snapper.
Idag ar vi lite inblasta pa Waiheke Island, ett stalle som vi sett lite for mycket av, det lilla som finns att se i allafall. Har finns dock ett sk "Internet" och idag har vi bullat upp med lite bilder som utlovat.
Forhoppningsvis kommer vi kunna segla till Auckland i eftermiddag eller eventuellt imorgon beroende pa vadret. Just nu rader 12-15 m/s och det ar kryss dit.

Kramar fran Johan & Eva.
Flasknospingviner runt batenKapten JohanSeafoodorgie pa Tiri tiriEva snorklar runt batenJohan med sina SnapprarSjorovar EvaEva pa badstegenEves pa Arid Island
Ar inte det dar en san dar Dront?Delfinunge

Skepp o'hoj!

Hej halla... Vi har nu varit ute pa stilla havet i en vecka och ar for tillfallet pa Waiheke for att fylla upp matforradet. Har haft nagra underbara dagar pa en fin liten o som heter Arid Island. Eves pa fordack i bikini och ett glas vino, Johan standigt pa jakt efter den stora fisken. Nagra Snappers har fatt satta livet till och vi var ytterst nara att fanga bade blackfisk och kingfish. Under veckan har vi ocksa rakat pa delfiner och pingviner. Nu ger vi oss ut pa havet igen men ar tillbaka i land om en vecka. Rakna med skona bilder da. Kramar fran Johan och Eves 

To our South African friends....

Babes. Realised that there arent only swedes reading this page. Just a short message to tell u that we are happy for attracting international visitors aswell. Hope u had a great holiday in Cape town and that we get the pleasure to meet u in 2007. For your information; they eat biltong in New Zealand aswell, scary! Take Care and have fun.

Eves going fishing

The capital capital of the world!

Solen skiner åter på Johan och Eves! Igår spenderade vi dagen vid kusten i hopp om att få en skön dag på beachen, det fick vi inte. Vädret var kasst som vanligt och till sist fick visade Johan klart manodepressiva tendenser. Detta botade dock Eva snabbt genom inköp av ett sexpack öl och ett gäng smirnoff ice. Sedan parkerade vi i hotellets jacuzzi och dränkte våra sorger. Efter 3 timmar i bubblet var humöret åter på topp. Idag körde vi tillbaka upp till Whangarei, här skiner solen och vi ser nu fram emot 2 veckors segling i perfekt väder. Något som vi uppmärksammat under vår resa senaste veckan är att Nya Zealand kryllar av huvudstäder. Vi har bl.a. passerat "the trout capital of the world", "the kiwi capital of the world" samt "the ski capital of the world". Intressant i sammanhanget är att dessa städer oftast utgörs av några få fallfärdiga hus och en bensinmack. Guess thats the power of branding!
I förra inlägget utlovades fler bilder. Vi håller alltid vad vi lovar. Nedan hittar ni diverse bildbevis från vår roadtrip.... Bilden längst ner vill vi särskilt tillägna Cecilia. Den är tagen vid huvudliften i Nya Zeelands största skidområde och vi tänkte att den kunde funka som aptitretare inför din skidresa hit i Augusti... Men ta det lugnt, det ryktas om att det finns en fyrstolslift längre upp i systemet!

Tarawera falls, in the middle of nowhere?Mount Doom

Whitewaterrafting
Eves visar sin flugfisketalang!
Här har Cecilia sitt brädparadis!

Regn och annu mer regn...

Vi har haft nagot av en svacka eller snarare vadret har haft en rejal svacka. Det har regnat de senaste 5 dagarna. Trots detta var det typ knappt nagot vatten i floden nar vi skulle kora riverrafting (typ forsranning), sa det blev inte sa extreme som vi hade forvantat oss. Igar skulle vi fiska trots att det sporegnade, vi korde dock fel och fiskeaventyret slutade med att vi ofrivilligt knallade upp for ett berg och tillbaka igen i regn.  Det enda trevliga pa den har blota promenaden var att vi sprang pa ett maktigt vattenfall som faktiskt var snyggt. Inte en enda fisk fangades. Vi ser dock positivt pa framtiden, nu ar vi i Tauranga och det regnar inte aven om dimman ligger sa tat att man inte ser havet 20 m bort. Men vi ar inte bittra...

Mordorland

Hej govanner,

nu sitter vi pa ett sunkigt internetfik i National park. Det har regnat i tva dygn och blaser styv kuling.
Detta till trots har vi lyckats aktivera oss till fullo. For att stilla Johans fiskefeber hangde vi en dag i Tongariroriver som tydligen ska vara varldens basta? Johan lyckades lura 4 regnbagar och Eva en, de var dock lite skabbiga efter att ha haft sin "liggsasong".
Vi har aven knallat upp for "mount Doom" pa nat som hette Tongariro crossing. Det skulle ta 10 timmar men vi gjorde det pa dryga fem trots osregn och moln. Det sager en del om fitnessnivan pa genomsnitts backpackern.
Idag har vi kollat in Nya Zeelands storsta skidomrade och nu ska vi pa riverrafting. Det blir lite sparsamt med bilder da det tar en formiddag att ladda upp en pa denna datorn men det kan vi kompensera med senare.

Lev a ma, Johan & Eva.

154155-25
Bilden ovan ar Eves i Mordorland, fast nan sjo sag man inte till i filmen va?

Johan med en regnbage fran Tongariro


Turridning och 30-års kalas!

Hej igen! I måndags var det dags för ridning (Eva hade valt denna aktivitet). Johan hade ridit en gång tidigare, detta skedde på Pricken när han var 9 år. Han visade sig dock vara en riktigt talang och klarade 6 timmar i sadeln utan problem. Idag fyller Johan 30 år och dagen till ära fick han välja aktivitet. Dagens mission bestod av att fånga en Kingfish vilket är en fisk som är ganska mycket större än havsöringarna i Östersjön. Detta kan göras från land varför vi begav oss ut mot Whangarei Heads där det tydligen brukar hänga en del Kingfish. Vädret var sämsta tänkbara, spöregn och kastvindar uppemot 20 m/s. Johan spanade in ett i sina ögon sjukt bra fiskeställe. Enda problemet var att man typ var tvungen att simma dit... Men vad gör man inte när Johan fyller 30. Omedelbart efter det att vi roddat i ordning prylarna fick vi syn på en gigantisk kingfish precis nedanför oss. Johan gick i spinn och 30-års dagen var räddad! Tyvärr nappade det inte. Största behållningen var när en megastor rocka som vi snabbt döpte till Ray gled upp precis bredvid oss och vi båda blev livrädda. Vi ber om ursäkt för eventuella stavfel. Eftersom Johan fyller år har detta blogginlägg föregåtts av rikliga mängder champagne. Kramar från Johan och Eves.

Hästtur på stranden
Johan på Kingfish jakt i ösregn
Födelsedagsbuffé med skumpa

Beaches och lysmaskar

De senaste dagarna har varit ganska lugna. Vi har shoppat lite beachwear, kört till stranden och givetvis badat. Det är lite småkyligt, typ 20o men solen steker våra stackars bleka kroppar så man måste svalka sig i stilla havet.
Idag har vi varit och kollat i en grotta, typ Lummelunda fast sevärd. Där fanns en massa blå maskar och en läbbig ål. Vi har konstaterat att Nya Zeeländare är sjukt långsamma på att laga kaffe, men när det väl är klart är det väldigt bra. Lyckligtvis finns det vita vinet färdigt på butelj!

Godnatt, eller godmorgon för er del...

Johan vid ocean beachEva utanför maskgrottan


Eves & Johan vid Tutukakas utsiksplats (yeey)

Johan med nån envis liten firre

Medans Eva hade en riktigt dålig dag packade Johan upp ett av sina många fiskespön och efter mycket trugande lyckades han lura den här lilla krabaten. Imorgon hoppas vi vara hyfsat återställda så vi kan börja spana in ön på riktigt.

Johan med nån envis liten firre

Nära döden!

Att Johan skulle vara döende efter nyårsafton var ingen överraskning. Värre blev det dock när han drabbades av akut matförgiftning samma dag vi skulle flyga till Nya Zeeland. Medan Johan fontänade från alla håll fick Eva rodda packning och släpa med honom till flyget. Vi var dock sjukt nöjda med att vi lyckades komma med överhuvudtaget, föga anade vi då att det skulle bli the flight from hell...
Temperaturen i kabinen låg stadigt runt 40o och såklart satt en riktigt olycklig bebis och skrek ut sitt missnöje precis framför oss i 10 timmar i sträck. Vi misstänker även att Nya Zeelands lagar om anställningsskydd är av nazikaraktär eftersom kabinpersonalen bestod av ett gäng tanter och farbröder som förmodligen passerade bäst före datumet innan vi föddes. T.o.m personalen på SAS framstår som unga och serviceinriktade i sammanhanget. Väl framme på Nya Zeeland visade även Eva tecken på matförgiftning och spenderade hela första natten kräkandes i en hink. Nu ligger hon i horisontalläge och kan endast dricka vatten. Det gäller ju som sagt att göra ett oförglömligt första intryck på sin respektives föräldrar!  Avslutningsvis vill vi passa på att dela med oss av nyvunnen kunskap. Om ni någon gång befinner er i Kennedy Town i Hong Kong och är hungriga. Gå då inte på den där restaurangen som ser så trevlig ut på den där bakgatan. Det kan nämligen sluta i ren misär! 

Eves på båten

Gott nytt år!

En bild säger mer än 1000 ord vad säger då inte fem? Happy 2007, imorgon flyger vi till Auckland NZ.
Hälsningar från Johan och Eva.

Nyårsbordet stod dukat
När champagnen kom in steg humöretEves och Lynn på Finds
Johan och Eva
Brorsan aka Pe Tah