Fy Faro...

Det känns som vi börjar slarva lite med vårt resebloggande, trots den ökade förekomsten av WiFi på våra resmål. Förhoppningsvis kommer det att bli bättring när blogg.se lanserar sin Iphone APP.
Istället blir det en liten efterhandskonstruktion från vår gångna vecka i Faro, Portugal. Katolikernas och abortmotståndarnas hemvist.
Det var våra goda vänner Hans och Jimmy som rekat denna lilla kitesurfingpärla förra året och nu var det bara för oss att följa med till dukat bord.
Vi flög tidig morgon med Norwegian direkt från Arlanda. Efter världens smidigaste incheck utan att det gnälldes över för stora kiteväskor sträckte vi ut våra långa ben på nödutgångsplats med en kall pilsner i hand.
Den fyra timmar långa flygningen gick med andra ord snabbt och efter landning blev vi hämtade av våra värdar från South Adventures. Planen var att vi skulle dra direkt till Kitestranden men eftersom det inte var någon vind tog vi hotellet istället. Dag ett spenderades med drinkar och glass vid Atlantens svalkande kust, sedan var det slut på vilan.
Dag 2-4 blev vi hämtade tidigt för att kunna ta del av Levanten, den ostliga vinden som sveper längs med Algarves kust. Vi skjutsades ut till lagunen vid Faro där vi kördes med ribbåt ut till den bästa spoten, grym service med tanke på att alternativet är 40 min promenad i sanden med full kiteutrustning. Levanten brukar ge sig på eftermiddagen, så var dock inte fallet nu utan det blåste på långt in på kvällen. Det var därför välkommet när det pissregnade dag 5 och vi kunde stanna hemma. Istället lyxade vi till det med en timmes fullbodymassage, vilket var ganska välbehövligt.
Våra sköna värdar, Ricardo och Sofia bjöd in oss på två fantastiska middagar i deras lummiga trädgård. Sofias matlagning var grym och matchades av en svalkande men lömsk Sangria. Vi provade också på den lokala grisen, helgrillad i en liten lantlig och mysig restaurang.
Ett ställe som blev lite av en favorit var Casa do Avo, här bjöds på en helt galen trerätters meny för en spottstyver.
Efter återhämtningsdagen blev det åter surf i lagunen. Sista dagen var det dock tunt med vind, istället shoppade vi loss på surfkläder i Sofias kartongrea och testade på actionsporten "Standup Paddle", en sport som fick omdömet, "roligare än att bara sitta på stranden och glo."
Det var lite bittert att behöva ge sig hem efter bara en vecka, men vi var sjukt nöjda. Bra surf, grym mat och roligt sällskap.