Boragoodbay! (Calamansi!!!)

Det blev en mycket kort visit på det som skulle bli vårt nya boende "Banana Saging". Eves och Johans rum var redan upptaget av en väldans massa myror som inte ville dela med sig, Peter fick dela rum med en en luden sak med svans och stora framtänder. Detta i kombination med sjukt sunkig standard och en massa mygg fick oss att nästa dag leta reda på ett nytt boende. 
Det löste sig dock ganska fort och vi flyttade in brevid Jesper & Sanna på white beach.

På julafton slog vi på stort inne på vårt favorit hak "Paradiso grill". Julbordet dignade av grillad lobster, politiskt inkorrekta tigerräker, marlin, squids, musslor och Lapu-lapu.
Det blev dock en väldigt kort julafton för Peter som drog på sig en kraftig magsjuka och fick dra hem och koppla upp sig på nätet. Några timmar senare började även Eva må risigt. Kvar satt Johan och frossade ogenerat i skaldjur och fisk.
Ett par dagar senare fick Johan dock en fulblandad bananshake och kräkte sig till sömns...

Den stadiga monsunen som hållt oss på surfstranden de första 10 dagarna börja nu tyvärr tryta lite. Dessutom började det strömma till bra med folk till ön. För att inte kasta bort tid med att sitta och glo på Bulabogbeach där det tar 3 timmar för att få en lunch, började vi nu utforska norra delen av ön. Vi åkte moppe till Puka shell beach där vi åt en kunglig lunch på grillad tuna och friterad kyckling. Därifrån lyckades vi få skjuts med en trimmaran ner till white beach. Efter att ha snackat lite med fillipinioskepparn fick Peter ta över och sen pressades båten tills den knakade i både bambumast och presseningssegel. 

Sedan kom monsunen tillbaka, dock inte vinden utan bara monsunregnet? Det åskade, blixtrade och spöregnade i över 12 timmar, och då menar vi spöregnade...
När det väl slutade stod mer eller mindre hela Boracay under vatten. När solen kom fram bestämmde vi oss för att segla lite tillsammans med David, Anna, Jesper, Sanna samt nyanlända Karro, Gael och Tina. Vi hyrde två trimmaraner och sedan blev det race upp till Puka beach och tillbaka.

Slutligen kom dock dagen då vi var tvungna att lämna paradisön Boracay. Skönt då det blivit fruktansvärt mycket folk och lite vind de sista dagarna, men trist eftersom filipenerna är fantastiskt trevliga och glada och ön är ett litet paradis i sig. Nu sitter vi åter i Hong Kong och laddar inför kvällens nyårsfirande med sushi och vem vet, kanske lite bubbel...
Myrhuset Banana Saging
JulbordJultoddy?
Puka shell beach
Waterworld utanför hotellet
The competition...Vårt slagskepp
BrosGlada dagar
Calamansi!Anna & Davids nya balkong


Kommentarer
Postat av: Lars Ö

En del har semester och andra jobbar, fast det är Nyårsafton. Vad skulle ni där och göra? Myror, mygg och magsjuka! Här hemma i Tornet är det lugnt och tryggt, med pepparkakor, Paradis och PPR!
Ni ser dock ut att ha det ganska OK på bilderna? Jag skickar inga bilder men ni får föreställa er:
+2 grader, helmulet, ingen snö. Hemlängtan, någon?
Påminner om att din beredskap börjar vid midnatt, Johan! Ingen mer alkohol... Krama Eva!
/ Las

2007-12-31 @ 17:11:38
Postat av: Backe

Har strypt sprittillförseln, kunde köra för 8 timmar sedan. Gott nytt, hälsa KRI å JOS.

Kramar, JOB, EVS & PTA


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback