Land i sikte?

Det bär emot, men efter kryssandet känns risken att driva bakåt igen inte speciellt lockande. Kapten tar beslutet att starta motorn. Genuan plockas ner men storen får hänga kvar för att ge lite stadga, det har vi sett dom där världsomseglarna göra i allafall?
Nu kan vi styra rakt på målet och Eves tar ett tungt tvåtimmarspass vid rodret, Johan får sova ut! När han blir väckt ligger havet som en spegel och dimman tjock som filmjölk runt hela båten. Vi som trodde vi skulle sikta land?
GPS:en skvallrar dock om att det borde finnas där ute någonstans. Medan Eva kryper ner i kojen funderar Johan på om vi ligger ungefär i farleden för Gotlandsbåten? Vilken tid går egentligen båten på söndagar?
Det blir att styra lite mer in mot land för att minska risken för möte i dimman, dessutom kanske det står en bris in mot land?
Det blir ingen bris men det spricker upp och vi kan torka upp lite i morgonsolen. Johan tänder spritköket och roddar varm svartvinbärssoppa till Eva och kaffe till sig själv, livet leker igen.
Med en timme kvar stuvas seglen ihop, tyvärr blir vi snuvade på triumfen att komma för svällande segel utanför Visby stad. Istället puttrar vi in till vår båtplats där Evas mamma Lotta tar emot med te och laxmacka.
Klockan är 1030, efter 26 timmar till havs har vi besegrat Östersjön.
Nu stundar uppladdning inför Fårö runt i Augusti!

Skepp O´hoj!

Eva för egen maskin
Vindstilla
FärdvägenJohan och Eves i stiltje

Kommentarer
Postat av: u&j

Vilken tripp!
Ni överlevde = gott betyg
Vi ses snart

Postat av: Johan

Näe, bytat blogg. Luring!

2007-07-10 @ 21:01:18
URL: http://backeeves.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback