Tingsnotarie Bäckström

Livet är som en bergochdalbana och så även denna semester, eller som en kabinbana kanske man ska säga.
På måndagen var det spänd väntan eftersom Eva skulle få reda på om hon fått jobbet som notarie på Gotlands tingsrätt.
Mamma Bäckström fick kolla nätet hemma, liften gick inte upp till vår gratislänk. Via mobil kom så det tragiska beskedet, ingen tingsplats för Eves. Det var inte helt muntra miner, segerdrinken vi beställt på Underground smakade surt och vi traskade hem.

De närmaste dagarna tillbringades förutom skidandes och vinandes med att slicka såren och ta nya tag. Resturangbesök och solbränna gjorde sitt och livet kändes ganska skapligt i bergen trots allt.

På fredagen ringer det från domstolsverket på Eves mobil. Ja platsen hade gått till en annan, jo tyvärr hade den personen haft ett halvt poäng mer. Tyvärr var då personen i fråga inte intresserad av platsen, kunde Eves möjligen tänka sig att ta den istället?

Det blev glada miner runt frukostbaguetten, det kunde Eves verkligen tänka sig! Från misär till succé på 5 dagar.

I övrigt är Frankrike sig likt, man äter baguette tills läpparna blöder, fransmännen är otrevliga och vinet, tja skapligt billigt i allafall. Det funkar utmärkt att flyga billigt till Grenoble och själva ordna transfer, ska man bo på lägenhetshotell är det dock rekommenderbart att ta med lite basvaror och en handduk eller två.

Au revoir!

image175


Les Marmottes II

Tillbaka pa satelitlinken uppe pa beget. Vadret ar inte lika stralande idag, det har drivit in lite moln men vi lyckades pricka sista turen med James Bondaren och sista turen upp med Marmottes III, en ganska ny lift som slutar uppe vid skorstenarna.
Darifran gled vi ner i Serennen, riktigt bra sno men grymt svar sikt. Nagonstans pa mitten hittade vi ett picknic bord och mumsade i oss vara medhavda bagettes med jambon och fromage, det var nice.

Nu ar det kall ol och varm chocklad innan nedfart mot var lagenhet.


Les Marmottes

Plotsligt sa hander det. Har mitt i pisten hittar man gratis internet efter att just ha betalat 3 kronor for att fa pissa i en stinkande fransk urinoar.

Vadret ar verkligen pa topp! Efter att det snoade igar och var sa dalig sikt att vi knappt hittade ner for berget sa ar det idag stralande sol.
Eves mjukisben har lite problem att orka med langreporna ner for Pic Blanc, det ar trots allt 1500 fallhojdsmeter...

Klockan har hunnit bli tre och medan Eva sitter i en solstol har utan for funderar jag pa att dra av ett par repor till.

Bon chance!