Bland pensionärer och sköldpaddor.Vi fann oss som sagt snabbt till rätta på den stora ön av sand. En trevlig Italiensk kiteinstruktör som hette Fredrico tipsade om en strand längre söderut där det skulle blåsa sideshore vilket Eves tyckte verkade lovande. 
Vi beställde taxi på morgonen och en glad filur körde oss på skumpig väg och senare rakt ut i sanddynorna. Det visade sig dock att inte ens de som bor på ön har koll på all sand.
Efter att surfat sideshore och blivit sandblästrade på Praia de Chavres i två dagar blev det dock lite sämre med vind.
Vi spenderade dagarna i solen med varsin god bok och på kvällarna njöt vi av havets läckerheter på de lokala restaurangerna. Det blev dock lite väl läckert för Johan som blev lite sjuk på kuppen

Det finns inte överdrivet mycket att göra i sömniga Sal Rei, vi passade på att följa med en gammal dykräv som liknade Cousteau. Eftersom Eves har lite problem med sina trumhinnor fick hon nöja sig med att plaska i ytan med en knappt simkunnig liten parvel, medan Johan gick ner med tuber till ett vrak. Ganska omgående höll dyket på att få ett hastigt slut när Johan, som hade lite problem med att hitta balansen i västen, lade handen på en skorpinjonfisk.
Den var dock för trött för att stickas så alla inblandade kunde simma vidare.

Vi spenderade ganska mycket pengar på taxi under veckan. Dyrast blev vår utflykt till Cabo Santa Maria, ett coolt och hypat ställe som man måste åka till om man är på Boa Vista. Här har ett stort båtvrak spolats upp på sandstranden.

Även om resan inte riktigt blev vad vi hoppats när det gäller surf så vande man sig snabbt vid det behagliga klimatet och den långsamma lunken på gäller på ön. Helt klart är det ett ställe som kan leverera vid rätt förhållande. 
Är man inte surfintresserad vet jag inte riktigt varför man skulle åka till Boa Vista. Maten är både bättre och billigare på andra ställen och det finns väldigt lite att se och göra. Trots det är vi inte helt främmande för att åka dit igen, men då i Januari då vindprognosen är lite säkrare.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback